Påskig smörgåstårta
Lyxig och krämig smörgåstårta som passar till påsk men även andra högtider när du vill bjuda på något riktigt välsmakande. Smörgåstårta är en av våra mest älskade klassiker och här fylls tårtan med en krämig lax- och räkfyllning. Garnera med alla föreslagna toppingar – eller välj några av dem.
Ingredienser
10-12 bitar
Lax- och räkfyllning
10 ägg
3 förp kallrökt lax i skivor (à 150 g)
2 förp handskalade räkor i lake (à 570 g)
1 dl finskuren färsk eller fryst dill
1 dl finskuren färsk eller fryst gräslök
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 1/2 msk saft)
2 dl crème fraiche (32%)
3 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Pepparrotskräm till sidor och toppen
5 msk färsk finriven pepparrot
4 dl crème fraiche
citronskal (från ovan)
Montering
16 skivor landgångsbröd
Dekoration sidor
2 crunchitasallad (ansade, sköljda och halverade på längden)
Toppingförslag
15 gröna sparrisknoppar (lätt kokta)
1/2 gurka (hyvlad)
2 små gulbetor (skalade, hyvlade tunt på mandolin)
10 rädisor (ansade sköljda och delade i 4)
3 kokta halverade ägg
1 förp röd rom eller tångcaviar (à 80 g)
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi3725 KJ / 889 kCal
Fett56 g
Salt5.3 g
Kolhydrater55 g
Protein39 g
Kommentarer