Smörgåsbakelse med lax, räkor och grönt

Smörgåstårta i all ära, men smörgåsbakelser är ändå snäppet vassare! Åtminstone de här, fyllda med räkor och lax och garnerade med rädisor, ärtskott och gurka. Och lite mer räkor!

Ingredienser
4 portioner
Fyllning
1 liten rödlök
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
2 dl majonnäs
svartpeppar
125 g varmrökt lax
Montering
1/2 förp snackgurkor (à 250 g)
4 rädisor
ca 25 g ärtskott
1/2 förp handskalade räkor i lake (à 460 g)
4 hönökaka (gärna västkustkaka)
2 msk majonnäs
1/2 förp färsk dill (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2564 KJ / 685 kCal
Fett48.8 g
Salt3.86 g
Kolhydrater30.6 g
Protein30.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stHallå! På bilden är brödet inte Hönökaka utan något grövre. Man skulle kunna ha synpunkter på kombinationen salta räkor på sött matbröd. Receptet anger 4 Hönökakor, men i beskrivningen går det åt 2 st (?) per smörgås. Hur tycker ni att det ska vara?
Ylva
Gott
Susanne
Hej Kersti! Receptet som försvann? Refresha och sök fram på nytt. Försvann bakelsen - säkert ett gott tecken på att du gjort den väldigt bra. Och tack Lars-Gunnar för tipset om löjrom på toppen! Hälsningar Michelle
Ica-köket