UNDER 15 MIN | Medel

Smörfrästa morötter med vitlök och chili

Smörfrästa morötter är ett mumsigt tillbehör till det mesta. Addera vitlök, chili och persilja för extra smakskjuts och färg. Använd gärna färska knippmorötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i skivor. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken. Skär chilin i tunna skivor.
  2. Fräs morot och lök i smöret i en stekpanna till önskat tuggmotstånd. Tillsätt vitlök och chili mot slutet och låt fräsa ytterligare ca 1 minut. Rör ner persiljan.
  3. Lägg upp i en skål och strö över flingsalt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 1 liten rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk smör
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 387 kJ / 93 kCal