Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Entrecôte med grillad, marinerad rödlök

Festlig bakpotatis och grillad entrecôte med marinerade grillade rödlökar. Garnera med grovhackad persilja. En underbart god måltid som du gärna bjuder på till fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skiva rödlöken i centimetertjocka skivor utan att dela löken. Pensla med oljan, grilla dem och lägg i en form med kanter.
  3. Blanda vinäger, socker, rapsolja, salt och peppar till en vinägrette. Slå den över löken och låt stå ett par timmar.
  4. Baka potatisen i 40-60 minuter i ugnen.
  5. Salta och peppra entrecôten och grilla den ca 3 minuter på varje sida.
  6. Strö den grovhackade persiljan över löken och servera till nygrillat kött och bakad potatis.

Tips

Välj en väl marmorerad bit så får du extra saftig smak. Det går bra att byta entrecôten mot fläskkarré eller färska hamburgare.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor entrecôte (à ca 125 g)
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk socker
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad kruspersilja
  • 4 stora bakpotatisar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?