Gröna såsen | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Gröna såsen

En lättlagad sås som passar utmärkt till sallad eller fisk. Blanda bara vitlök, purjolök, persilja, vitvinsvinäger, mynta, basilika och timjan och mixa till en slät massa, sedan är såsen redo att serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa alla ingredienser till en slät sås.
  2. Krydda med salt och grovmalen peppar. Om såsen är för tjock, späd med lite vatten.
  3. Servera såsen till t ex "Storsjöhyttans rödingsallad".

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 cm purjolök av det gröna
  • 1 1/2 dl kruspersilja
  • 1 msk socker
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl olivolja
  • 10 myntablad
  • 10 basilikablad
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • grovmalen svartpeppar efter smak
Lägg till i inköpslistan