Gröna såsen

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
0
Gröna såsen

En lättlagad sås som passar utmärkt till sallad eller fisk. Blanda bara vitlök, purjolök, persilja, vitvinsvinäger, mynta, basilika och timjan och mixa till en slät massa, sedan är såsen redo att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Gröna såsen

Ingredienser

6 portioner
1   vitlöksklyfta
5 cm  purjolök av det gröna
1 1/2 dl  kruspersilja
1 msk  socker
4 msk  vitvinsvinäger
2 1/2 dl  olivolja
10   myntablad
10   basilikablad
1 msk  färsk timjan
1 tsk  salt
grovmalen svartpeppar efter smak

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tomat- och fetaostsallad
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurksallad med yoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Myntate
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rosa mandelsmoothie
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga