Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs

Det här receptet på baconlindad korv med potatis- och äppelfräs är en rätt utöver det vanliga med spännande och hänförande smaker. Du serverar den baconlindade korven och potatis- och äppelfräset med en ljuvlig och fantastiskt god senapsyoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Rulla in korvarna i baconskivorna. Bryn dem runt om i en het stekpanna med lite olja. Låt stå ca 10 minuter i ugnen.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar, stora som potatisen. Skala och grovhacka löken.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek potatisen tills den fått fin färg, 5-7 minuter. Rör om då och då.
  5. Vänd ner äppeltärningar, lök, salvia, persilja och låt fräsa med ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Senapsyoghurt: Rör ihop yoghurt, senap, salt samt ett par drag med pepparkvarnen.
  7. Lägg upp potatisblandning och korv på tallrikar. Servera med senapsyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bratwurst eller liknande korv (à ca 100 g)
  • 4 skivor bacon
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja till stekning
  • 400 g fryst, tärnad potatis eller färsk att tärna själv (400 g fryst motsvarar 600 g färsk)
  • 1/2 tsk salvia
  • 1 dl grovhackad kruspersilja
  • salt och nymalen peppar
Senapsyoghurt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk söt och stark senap
  • 1 msk dijonsenap
  • ca 1 krm salt
  • nymalen peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer