Baconlindad korv med potatis- och äppelfräs
Det här receptet på baconlindad korv med potatis- och äppelfräs är en rätt utöver det vanliga med spännande och hänförande smaker. Du serverar den baconlindade korven och potatis- och äppelfräset med en ljuvlig och fantastiskt god senapsyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 bratwurst eller liknande korv (à ca 100 g)
4 skivor bacon
2 äpplen
1 rödlök
2 msk olja till stekning
400 g fryst, tärnad potatis eller färsk att tärna själv (400 g fryst motsvarar 600 g färsk)
1/2 tsk salvia
1 dl grovhackad kruspersilja
salt och nymalen peppar
Senapsyoghurt
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk söt och stark senap
1 msk dijonsenap
ca 1 krm salt
nymalen peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En lätt rätt att göra som blev uppskattad av såväl mannen som barnen!!
Angelique
2006-03-01Kanongott, senapssåsen var pricken över i:et. Om man inte vill ha fläskigt bacon kan man ta Gröna Slaktarns kalkonbacon som bara har 3 % fett. Kanske lite svårare att rulla än vanligt bacon men fäst med tandsticka så håller den sig runt korven.
Lena
2004-10-12Jättegott, men det går lika bra med en annan senap. rekommenderas varmt
Gunilla
2004-04-11