Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Trattkantarellpasta

När du tillagar den här fantastiska pastan sätter du en guldkant på vardagen. Pastan sveps in i en fantastisk gräddig sås innehållande smörstekta trattkantareller och med inslag av sherry, selleri och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla sellerin tunt. Fräs lök, vitlök och selleri i smör i en kastrull.
  2. Grovhacka svampen och låt den fräsa med löken tills all vätska "kokat in". Strö över 1/4 av saltet samt mjölet. Rör om. Häll i grädde, fond och vatten. Låt koka upp.
  3. Tillsätt sherryn och låt såsen koka i ca 3 minuter på svag värme. Smaka av med resten av saltet och peppar. Red ev med majsstärkelse.
  4. Strö persilja och lite flingsalt över såsen och servera med färsk pasta och en grönsallad.

För alla

Fri från ägg, om lämplig pasta används.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse utrörd i grädden och välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt alternativ. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot gräddersättning från tex Oatly eller Go Green och välj mjölkfritt margarin eller olja. Kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl finhackad schalottenlök (1,5 dl motsvarar ca 8 lökar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk smör
  • 300 g rensade trattkantareller
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk konc kantarellfond
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl sherry
  • 2 krm peppar
  • ev maizena majsstärkelse
  • 1 dl hackad persilja
  • ev flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?