Smördegssnurror med ost

Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Kommentarer
19 stKan jag göra dessa och spara 3-4 dagar utan att frasigheten försvinner? Bibbi
Birgit
Hej Birgit! Jag skulle vilja svara ja men nu i september när det är så fuktigt så vette tusan. Jag tror att dom bli mjuka tyvärr. Men det går nog att skrämma upp dom lite i ugnen före servering och ge dom ett litet krisp ändå! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Lättlagat, spröda och goda. Perfekt till drinken eller till soppan
Lena
Absolut det kladdigaste.!! Kommer aldrig att göra det igen!
Eva
Kan man göra fyra Tim innan? Mvh
Sommai
Hej Sommai! Det kommer fungera finfint! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Va kan man äta ihop med?
Sommai
Hej! Dom passar som drinktilltugg, till soppa eller tex till charkbrickan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Lite kladdigt
Catarina
Vi använde färsk smördeg på rulle, penslade hela med olivolja, strödde på ost lite flingsalt o peppar. Sedan vek jag smördegen dubbelt (pappret fick sitta kvar) och skar i 2 cm bitar o snurrade dem. Mums sa gästerna Åsa
Åsa
Toppengoda! Gick åt som smör i solsken. Gäller att man är snabb och att pajdegen är kall,då blir inte snurrorna så kladdiga.
Barbro
Jag vek degen dubbel först, och skar sedan ut remsorna. Det är nästan omöjligt att hantera de tunna remsorna annars. Snurrade dem och SEDAN penslade med ägg, annars blir de för kletiga att handlas med. Flingsalt och riven Västerbottenost blev fantastiskt!
Claes
Tack för svar Bodil 👍😊
Bodil