Smördegssnurror med ost

Betyg 4.5 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Smördegssnurror med ost

Letar du efter ett enkelt och gott tilltugg till fördrinken? Då kan du sluta leta nu! Dessa smördegssnurror gör du lätt av färdig smördeg som toppas med lagrad ost och flingsalt innan de bakas frasiga i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Smördegssnurror med ost

Ingredienser

4 portioner
2 frysta smördegsplattor (à 100 g)
1 uppvispat ägg
ca 1 dl riven lagrad ost
flingsalt

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Kan jag göra dessa och spara 3-4 dagar utan att frasigheten försvinner? Bibbi

    Birgit

    Hej Birgit! Jag skulle vilja svara ja men nu i september när det är så fuktigt så vette tusan. Jag tror att dom bli mjuka tyvärr. Men det går nog att skrämma upp dom lite i ugnen före servering och ge dom ett litet krisp ändå! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Lättlagat, spröda och goda. Perfekt till drinken eller till soppan

    Lena

  • Absolut det kladdigaste.!! Kommer aldrig att göra det igen!

    Eva

  • Kan man göra fyra Tim innan? Mvh

    Sommai

    Hej Sommai! Det kommer fungera finfint! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Va kan man äta ihop med?

    Sommai

    Hej! Dom passar som drinktilltugg, till soppa eller tex till charkbrickan. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Lite kladdigt

    Catarina

  • Vi använde färsk smördeg på rulle, penslade hela med olivolja, strödde på ost lite flingsalt o peppar. Sedan vek jag smördegen dubbelt (pappret fick sitta kvar) och skar i 2 cm bitar o snurrade dem. Mums sa gästerna Åsa

    Åsa

  • Toppengoda! Gick åt som smör i solsken. Gäller att man är snabb och att pajdegen är kall,då blir inte snurrorna så kladdiga.

    Barbro

  • Jag vek degen dubbel först, och skar sedan ut remsorna. Det är nästan omöjligt att hantera de tunna remsorna annars. Snurrade dem och SEDAN penslade med ägg, annars blir de för kletiga att handlas med. Flingsalt och riven Västerbottenost blev fantastiskt!

    Claes

  • Tack för svar Bodil 👍😊

    Bodil

Näringsvärde per portion

Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Kräftbröd med ost och dill
    Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj i långpanna med tre ostar
    Betyg 4.8 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostdipp med dill och citron
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesankex
    Betyg 4.6 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksbröd i ugn med mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kouign-amann – Smördegskaka
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad