Piroger med rotselleri och ädelost

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Piroger med rotselleri och ädelost

Smakrika och frasiga blir pirogerna när de görs av smördeg. Fyllningen med både rotselleri och päron samt en krämig ädelost som blandats med färskost gör att dessa smördegspiroger garanterat blir en återkommande favorit.

Piroger med rotselleri och ädelost

Ingredienser

24 piroger
400 g rotselleri
1 gul lök
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 päron (gärna conference, à ca 200 g)
140 g ädelost
50 g cream cheese (färskost)
2 förp färsk smördeg (à 250 g)

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
1 msk sesamfrö
1 msk blå vallmofrö

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa in dom?

Cristina

2023-01-24

Väldigt lätta att göra och oerhört goda!

Linda

2023-01-11

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi555 KJ / 133 kCal
Fett9 g
Salt0.33 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Karamelliserade päron med ädelost
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med ädelost, päron och kycklinglever
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.
110 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronsnitt med ädelost och skinka
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga