Piroger med rotselleri och ädelost

2
2
Piroger med rotselleri och ädelost

Smakrika och frasiga blir pirogerna när de görs av smördeg. Fyllningen med både rotselleri och päron samt en krämig ädelost som blandats med färskost gör att dessa smördegspiroger garanterat blir en återkommande favorit.

Piroger med rotselleri och ädelost

Ingredienser

24 piroger
400 g rotselleri
1 gul lök
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 päron (gärna conference, à ca 200 g)
140 g ädelost
50 g cream cheese (färskost)
2 förp färsk smördeg (à 250 g)

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
1 msk sesamfrö
1 msk blå vallmofrö

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per pirog.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Cristina

2023-01-24

Kan man frysa in dom?

Linda

2023-01-11

Väldigt lätta att göra och oerhört goda!

Näringsvärde per portion

Energi 555 KJ / 133 kCal
Fett 9 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden