Smördegspiroger med spenat och lök

Betyg 3.5 av 5.66 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser

12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Ägg är inte veganska!

    Annika

    Hej Annika! Det har du helt rätt i, var ser du att det står att de är veganska? Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Gluten- och mjölkfri: använd smördegen från POP! Bakery. Gör cirklar med ca 10 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15 min.

    Nadja

  • Kan man frysa de fördiga piroger?

    Chachi

  • Kan man äta dessa kalla??

    Carina

  • Göra vegansk: Se till att smördegen inte innehåller smör och pensla inte med ägg.

    Marie

  • De här blev jättegoda! Jag kavlade ut smördegen på bakplåtspapper, vilket gjorde det lätt att med en degskrapa lossa dem och sedan börja med att lyfta upp två motsatta ändar, som jag tryckte ihop och kunde sedan trycka in innanmätet och sedan fortsätta och trycka ihop kanterna. När kanterna var helt ihoptryckta, så kunde jag sedan lägga dem på plåten och försiktigt platta till dem. Jag skippade bladpersiljan, men hällde i 2 tsk torkad persilja och använde fryst, hackad spenat, som jag kramade ut när den var tinad innan jag blandade den med löken. Tog en gul och en röd lök. Jag blandade även i både fetaost och Blå Castello, vilket satte lite extra smak på dem.

    Åsa

  • Hej! Hur blir pirogerna om man gör dem i förväg och fryser in dem? Kan man göra dem i förväg, frysa in och sedan laga dem direkt, alltså frysta, i ugnen?

    Janna

    Hej Janna! Det är tyvärr inget vi har provat och kan därför inte rekommendera att göra det. Om du vågar testa det ändå så kommentera gärna igen och berätta hur de blev! 😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Smakade gott, proportionerna helt off, halva fyllningen gick åt bara. Ska vara en lök och 100g spenat för att fungera till 12 piroger.

    Mikael

  • Jag ska ha en ganska stor öppen mottagning i trädgården och tänker ha mycket plockmat som går att göra god tid innan. Kan man frysa in den färdiga pirogerna? Och sedan bara tina upp dem på själva dagen?

    Lena

  • Ska verkligen den färdiga smördegen kavlas ut? Är inte den färdigkavlad?

    Elisabet

    Hej Elisabeth! Nej, den färdiga smördegen ska inte kavlas ut. Som du skriver så är den färdiga smördegen redan kavlad. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i texten. Vi har tagit bort det i texten nu. Hoppas att du gillar pirogerna! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Piroger med rotselleri och ädelost
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vol-au-vent
    Betyg 4.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pain chocolat
    Betyg 3.3 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Piroger med fetaost och spenat
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Empanadas
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad