Smördegspaj med vaniljkräm och hallon

Skapa magi i köket med denna smördegspaj fylld med hallonsylt och silkeslen, hemgjord vaniljkräm toppad med vispad grädde och färska hallon. En ny favorit på dessertbordet och fikastunden!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Gör så här
00:03:00
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på per portion på 6 port med grädde och hallon till servering.
Energi2608 KJ / 623 kCal
Fett39 g
Salt0.5 g
Kolhydrater59 g
Protein9 g
Kommentarer
7 stHej. Går det även bra att använda frysta hallon som blivit tinade och avrunna?
Aaron
Hej Aaron! Då skulle jag nog koka upp dom med lite socker så att det blir mer som en sylt till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Tänkte göra en glutenfri variant och köpte som ni föreslog glutenfri smördeg, men nu ser jag att vetemjöl är med. Med vad kan jag byta ut det?
Linda
Aj aj då en miss av oss, tack Linda för att du uppmärksammade oss på detta. Vi tror det bör gå att byta till majsstärkelse, om du provar får du gärna skriva en kommentar om hur det blev. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Hej ICA-köket. Använde ni en AI-assistent för att skriva svar på Maries fråga? Om man nu vill ta en färdig vaniljkräm istället för att laga en själv, varför ska man då tillsätta vetemjöl och ägg? Den köpta vaniljkrämen är ju redan klar. Kan ni förklara hur ni tänkte med det svaret?
Christian
Hej Christian! Det hade varit lugnare för oss alla om Tove varit en AI-assistent;) men så är inte fallet. Den färdiga vaniljkrämen kommer inte att klar värmen i ugnen utan behöver något som stabiliserar upp den. Där av Toves tips. Hälsningar Niclas
ICA-köket