Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger

Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger är en spännande och söt dessert. Hallongelén får trevligt sällskap av pistagenötter och kvarg.

Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger

Ingredienser

4 portioner
250 g  frysta hallon
1/2 dl  gelésocker
2 msk  honung
1   vaniljstång
4   skivor sockerkaka

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gelésockret och välj lämplig sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche smaksatt med vaniljsocker i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) smaksatt med vaniljsocker i stället för kvarg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pannacotta med hallongelé och vit choklad
Betyg 4.1 av 5.
100 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och paprikamarmelad till ost
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hallondessert med krämig topp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga