Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger

Hallon i vanilj och honungsgelé med sockerkakskrutonger är en spännande och söt dessert. Hallongelén får trevligt sällskap av pistagenötter och kvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg hallonen i en kastrull tillsammans med gelésocker och honung. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, lägg dem i kastrullen. Smält på svag värme några minuter tills sockret löser sig.
  2. Häll upp i glas eller portionsformar. Ställ in i kyl och låt de bli kallt.
  3. Sätt ugnen på 50°C.
  4. Skär sockerkakan i tärningar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in dem mitt i ugnen låt stå ca 30 minuter eller tills sockerkakstärningarna är torra.
  5. Servera hallongelén med sockerkakstärningar, kvarg, pistagenötter och mynta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på gelésockret och välj lämplig sockerkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche smaksatt med vaniljsocker i stället för kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj Sour Supreme (innehåller soja) smaksatt med vaniljsocker i stället för kvarg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon
  • 1/2 dl gelésocker
  • 2 msk honung
  • 1 vaniljstång
  • 4 skivor sockerkaka
Lägg till i inköpslistan