Smördegspaj med kyckling och svamp i gryta

60
4
Smördegspaj med kyckling och svamp i gryta

Smördegspaj med kycklinglårfilé, bacon, purjolök, vitlök och svamp, gräddad i gryta. Bryn ingredienserna och rör ner crème fraiche och grädde. Lägg över ett lock av smördeg och grädda pajen i ugn. Grytan och smördegslocket ger en särskilt smakrik paj – lika god till vardag som fest.

Smördegspaj med kyckling och svamp i gryta

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
1 l färsk svamp
140 g bacon
flingsalt
svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
250 g färsk smördeg
1 ägg

Till servering

sallad med färska bönor

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche, grädde och smördeg utan laktos.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre) och grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfri smördeg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Rosalie

2022-12-14

Och hur många gram är 1L svamp

Josefine

2021-11-20

Tillsammans med vegansk créme fraîche och matlagningsgrädde, och sojabitar blev detta magiskt. Ska helt klart göra det igen!

Gert

2019-12-26

Lagar inte jättemycket mat. Men denna kan jag verkligen rek. Blev otroligt gott

Näringsvärde per portion

Energi 2978 KJ / 712 kCal
Fett 433 g
Kolhydrater 290 g
Protein 498 g
Läs mer om näringsvärden