Smördegspaj med kyckling och svamp i gryta
Smördegspaj med kycklinglårfilé, bacon, purjolök, vitlök och svamp, gräddad i gryta. Bryn ingredienserna och rör ner crème fraiche och grädde. Lägg över ett lock av smördeg och grädda pajen i ugn. Grytan och smördegslocket ger en särskilt smakrik paj – lika god till vardag som fest.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
1 l färsk svamp (1 l svamp motsvarar ca 300 g)
140 g bacon
flingsalt
svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
250 g färsk smördeg
1 ägg
Till servering
sallad med färska bönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 712 kCal
Fett43.3 g
Kolhydrater29 g
Protein49.8 g
Kommentarer
Och hur många gram är 1L svamp
Rosalie
2022-12-14Tillsammans med vegansk créme fraîche och matlagningsgrädde, och sojabitar blev detta magiskt. Ska helt klart göra det igen!
Josefine
2021-11-20Lagar inte jättemycket mat. Men denna kan jag verkligen rek. Blev otroligt gott
Gert
2019-12-26