Smördegspaj med kyckling och svamp i gryta

Smördegspaj med kycklinglårfilé, bacon, purjolök, vitlök och svamp, gräddad i gryta. Bryn ingredienserna och rör ner crème fraiche och grädde. Lägg över ett lock av smördeg och grädda pajen i ugn. Grytan och smördegslocket ger en särskilt smakrik paj – lika god till vardag som fest.

Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
600 g kycklinglårfilé
1 l färsk svamp (1 l svamp motsvarar ca 300 g)
140 g bacon
flingsalt
svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
250 g färsk smördeg
1 ägg
Till servering
sallad med färska bönor
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 712 kCal
Fett43.3 g
Kolhydrater29 g
Protein49.8 g
Kommentarer
4 stOch hur många gram är 1L svamp
Rosalie
Tillsammans med vegansk créme fraîche och matlagningsgrädde, och sojabitar blev detta magiskt. Ska helt klart göra det igen!
Josefine
Lagar inte jättemycket mat. Men denna kan jag verkligen rek. Blev otroligt gott
Gert