UNDER 30 MIN | Medel

Pestobakad sej med morotssallad

Sej och pesto passar utmärkt ihop! Här brer du på pesto och panko innan du tillagar den i ugnen. Ät sedan fisken ihop med ett potatismos gjort med havredryck och en sallad med morötter. Och glöm inte citronklyftorna innan servering!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk. Vispa sedan ihop den med oljan och varm havredryck. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fisk: Skär sejen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med peppar. Bred på peston och strö över ströbrödet. Tillaga sejen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken har en innertemperatur 56°C. 
  4. Sallad: Hyvla eller riv morötterna och blanda med salladen.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Servera fisken med potatismos, sallad och citronklyftor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfritt: Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfri havredryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl havredryck
  • salt
  • peppar
Fisk
  • 600 g sejfilé
  • 2 krm peppar
  • 1/2 förp pesto basilika (à 130 g)
  • 1/2 dl panko
Sallad
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
  • 1 citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 2216 kJ / 553 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept