Pestobakad sej med morotssallad

4
0 Klimatsmart
Pestobakad sej med morotssallad

Sej och pesto passar utmärkt ihop! Här brer du på pesto och panko innan du tillagar den i ugnen. Ät sedan fisken ihop med ett potatismos gjort med havredryck och en sallad med morötter. Och glöm inte citronklyftorna innan servering!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Pestobakad sej med morotssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
rapsolja
2 dl
havredryck
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
sejfilé
2 krm
peppar
1/2
förp pesto basilika (à 130 g)
1/2 dl
panko

Sallad

1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2
påse bistrosallad (à 150 g)
1
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfritt: Välj glutenfritt ströbröd istället för panko. Välj glutenfri havredryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2216 KJ / 553 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept