Pestobakad sej med morotssallad

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
0Klimatsmart
Pestobakad sej med morotssallad

Sej och pesto passar utmärkt ihop! Här brer du på pesto och panko innan du tillagar den i ugnen. Ät sedan fisken ihop med ett potatismos gjort med havredryck och en sallad med morötter. Och glöm inte citronklyftorna innan servering!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Pestobakad sej med morotssallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk rapsolja
2 dl havredryck
salt
peppar

Fisk

600 g sejfilé
2 krm peppar
1/2 förp basilikapesto (à 130 g)
1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)

Sallad

1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2216 KJ / 553 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnsbakad fisk med tomatsalsa
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med dillsås och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga