Pestobakad sej med morotssallad
Sej och pesto passar utmärkt ihop! Här brer du på pesto och panko innan du tillagar den i ugnen. Ät sedan fisken ihop med ett potatismos gjort med havredryck och en sallad med morötter. Och glöm inte citronklyftorna innan servering!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk rapsolja
2 dl havredryck
salt
peppar
Fisk
600 g sejfilé
2 krm peppar
1/2 förp basilikapesto (à 130 g)
1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Sallad
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 påse bistrosallad (à 150 g)
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2216 KJ / 553 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer