Rågbröd med najadlax och äggkräm

2
0
Rågbröd med najadlax och äggkräm

Här kommer en förrätt av rang! Ett härligt rågbröd får prydas med en äggkräm gjord på smetana, salt och peppar, och får sin färg av curryn (för en touch av påsk)! Ovanpå läggs skivad najadlax innan det toppas med finhackad lök och äpple, laxrom och krispiga ärtskott. Låt påskmiddagen börja!

Skriv ut
Rågbröd med najadlax och äggkräm

Ingredienser

8 portioner
4
ägg
2 dl
smetana
2 tsk
curry
-
salt
-
peppar
1/2
grönt äpple
1/2
rödlök
20 g
dill
1/2 dl
raps- & olivolja
1 1/2 msk
äppelcidervinäger
4
skivor rågbröd
2
förp najadlax (à 150 g)
50 g
laxrom
100 g
ärtskott

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1428 KJ / 339 kCal
Fett 23 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 15 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept