Rågbröd med najadlax och äggkräm
Här kommer en förrätt av rang! Ett härligt rågbröd får prydas med en äggkräm gjord på smetana, salt och peppar, och får sin färg av curryn (för en touch av påsk)! Ovanpå läggs skivad najadlax innan det toppas med finhackad lök och äpple, laxrom och krispiga ärtskott. Låt påskmiddagen börja!
Ingredienser
8 portioner
4 ägg
2 dl smetana
2 tsk curry
salt
peppar
1/2 grönt äpple
1/2 rödlök
20 g dill
1/2 dl raps- & olivolja
1 1/2 msk äppelcidervinäger
4 skivor rågbröd
2 förp najadlax (à 150 g)
50 g laxrom
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1428 KJ / 339 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g
Kommentar
Vansinnigt goda smörrebröd!!
Christina
2022-02-19