Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Rågbröd med najadlax och äggkräm

Här kommer en förrätt av rang! Ett härligt rågbröd får prydas med en äggkräm gjord på smetana, salt och peppar, och får sin färg av curryn (för en touch av påsk)! Ovanpå läggs skivad najadlax innan det toppas med finhackad lök och äpple, laxrom och krispiga ärtskott. Låt påskmiddagen börja!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda ca 9 minuter. Spola dem kalla i kallt vatten.
  2. Skala äggen, hacka dem och vänd ner i smetanan. Smaksätt med curry, salt och peppar.
  3. Tärna äpplet i små bitar. Skala och hacka löken. Lägg äpple och lök i en bunke.
  4. Hacka dillen och vänd ner den tillsammans med olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Dela brödskivorna på mitten.
  6. Servera bröden med äggkräm och toppa med lax, laxrom, ärtskott och äppelvinägrett.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 ägg
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 1/2 grönt äpple
  • 1/2 rödlök
  • 20 g dill
  • 1/2 dl raps- & olivolja
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 förp najadlax (à 150 g)
  • 50 g laxrom
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1428 kJ / 339 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer