Rågbröd med najadlax och äggkräm

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Rågbröd med najadlax och äggkräm

Här kommer en förrätt av rang! Ett härligt rågbröd får prydas med en äggkräm gjord på smetana, salt och peppar, och får sin färg av curryn (för en touch av påsk)! Ovanpå läggs skivad najadlax innan det toppas med finhackad lök och äpple, laxrom och krispiga ärtskott. Låt påskmiddagen börja!

Rågbröd med najadlax och äggkräm

Ingredienser

8 portioner
4   ägg
2 dl  smetana
2 tsk  curry
salt
peppar
1/2   grönt äpple
1/2   rödlök
20 g  dill
1/2 dl  raps- & olivolja
1 1/2 msk  äppelcidervinäger
4   skivor rågbröd
2   förp najadlax (à 150 g)
50 g  laxrom
100 g  ärtskott

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Vansinnigt goda smörrebröd!!

Christina

2022-02-19

Näringsvärde per portion

Energi1428 KJ / 339 kCal
Fett23 g
Salt2.8 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Rågbröd med sparrispotatis i crème fraiche och löjrom
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Färskost med gräslök och najadlax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronfromage
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påsktårta cheesecake
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsnittar med peppar- och citroncrème fraiche
Betyg 3 av 5.
80 personer har röstat
Under 15 min att tillaga