Smördegsbakelser med mascarponekräm och bär

Superlätta smördegsbakelser med kräm gjord på lemon curd, mascarpone och vispgrädde, toppade med färska bär, mynta och florsocker. Bakelserna passar perfekt för sommarens kaffestunder, men kan enkelt varieras efter smak och säsong.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett31 g
Salt0.03 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
5 stBra att kunna göra bottnarna i förväg. Sedan är det bara att dekorera och njuta.
Inger
Hej, kan man göra klar smördegsbottnarna dagen innan servering ?
Monika
Hej Monika! Ja du kan göra bottnarna dagen innan och förvara dem i rumstemperatur. Men bred på mascarponekrämen vid servering :) Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Penslar man på ägg på hela eller bara inom ramen?
Jessica
Hej Jessica! Du ska pensla hela plattan. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag använder mig av glutenfri smördeg och den är en enda stor platta. Jag undrar därför hur stora dessa är tänkta att vara?
Anna
Hej Anna! Ca 10x10 cm blir lagom. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vad menas med "dela varje smördegsplatta på hälften"? Är det inte bara en stor platta i förpackningen?
Anna
Hej Anna! Det finns även i frysdisken och då förpackade i mindre "plattor". Hälsningar Michelle
ICA-köket