Brie- och tomattårta till drinken

Brie- och tomattårta till drinken ska du laga om du vill bjuda dina gäster på något utöver det vanliga som har lyxiga och delikata smaker. En härlig färg- och smakbomb som alla kommer älska!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
4 portioner
1 kyld, rektangulär smördegsplatta (à 450 g)
400 g körsbärstomater gärna i olika färger (400 g motsvarar 1-2 askar)
200 g brieost i skivor
1 kruka färsk basilika (spara några blad till garnering)
1 dl gröna oliver
2 krm grovmalen svartpeppar
1 ägg till pensling
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan även rekommendera hel brie i ett paket av aluminiumfolie, strö på lite råsocker, häll på en halv deciliter portvin, vik ihop och lägg på grillen. Gudomligt. Eller hel brie som man täcker med halverade körsbärstomater och basilika ovanpå. Krydda som man vill och in i ugnen... alla former av smältande dessertost är värd att prova. Vackert och gott att servera till många vänner.
Maria
2009-02-26Mycket gott, ännu lite godare med parmaskinka också på alltihopa.
Helena
2009-02-06Mycket gott!
Ulrika
2008-09-13