Citron- och marängpaj i glas
Denna citron- och marängpaj, som serveras i glas, ser inte bara väldigt lyxig ut utan är dessutom väldigt mumsig. En lyckad och härlig kombination av bland annat digestivekex, marscarponeost och lemon curd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
Ingredienser
4 portioner
8 digestivekex
250 g mascarponeost
1 äggula
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk lemon curd
rivet skal av 1/2 väl sköljd citron
2 - 3 msk socker
1 - 2 msk pressad citronjuice
Maräng
4 äggvitor
2 msk socker till marängen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag vispade vispgrädden så blev det bra
Helena
2022-03-04Tack för tipset Marit Sorting. För att undvika att citronkrämen blev en flytande gegga valde jag att utesluta citronsaften, sockret och grädden, som jag misstänkte kunde bidra till rinnigheten. I stället tillsatte jag lite extra lemon curd som ju innehåller både socker och citronsaft. Det blev helt okej. Däremot blev det mycket maräng över, så om man inte har väldigt vida glas tror jag att två äggvitor räcker. Tips: Lite skivade jordgubbar under marängtäcket är inte dumt.
Jennie
2007-06-17Jag testade detta, men då man har haft det i kylen och sedan ska in i ugnen för att grädda marängen, så döm till min förvåning då all citronkräm under marängtäcket bara var en flytande gegga´! Det kanske ska vara i frysen istället?! Ska testa det nästa gång! Annars är den jättegod!
Marit
2006-12-05