Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Citron- och marängpaj i glas

Denna citron- och marängpaj, som serveras i glas, ser inte bara väldigt lyxig ut utan är dessutom väldigt mumsig. En lyckad och härlig kombination av bland annat digestivekex, marscarponeost och lemon curd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krossa och rosta digestivekexen 5-6 minuter i ugn eller i en het, torr stekpanna. De får en trevlig nötsmak och blir gott krispiga. Låt svalna. Fördela smulorna i ugnssäkra glas eller portionsformar.
  3. Vispa samman mascarpone med äggula och vispgrädde. Tillsätt vaniljsocker, lemon curd, citronskal, socker och citronjuice. Hit kan allt förberedas. Glasen kan stå färdigblandade i kylen.
  4. Värm ugnen till 275°C.
  5. Marängsmeten bör vispas strax före servering. Vispa äggvitorna väl med socker till en tjock och blank marängsmet.
  6. Spritsa den över kaksmulor och citronkräm. Grädda hastigt, håll koll för det går snabbt!  Servera genast.

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 digestivekex
  • 250 g mascarponeost
  • 1 äggula
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lemon curd
  • rivet skal av 1/2 väl sköljd citron
  • 3 msk socker
  • 2 msk pressad citronjuice
Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 msk socker till marängen
Lägg till i inköpslistan