Citron- och marängpaj i glas

Denna citron- och marängpaj, som serveras i glas, ser inte bara väldigt lyxig ut utan är dessutom väldigt mumsig. En lyckad och härlig kombination av bland annat digestivekex, marscarponeost och lemon curd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Ingredienser
4 portioner
8 digestivekex
250 g mascarponeost
1 äggula
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk lemon curd
rivet skal av 1/2 väl sköljd citron
2 - 3 msk socker
1 - 2 msk pressad citronjuice
Maräng
4 äggvitor
2 msk socker till marängen
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott och enkelt blev ganska mycket smul över så jag satte ett lager till innan jag satte dit marängen
Sofie
2025-01-02Jag vispade vispgrädden så blev det bra
Helena
2022-03-04Tack för tipset Marit Sorting. För att undvika att citronkrämen blev en flytande gegga valde jag att utesluta citronsaften, sockret och grädden, som jag misstänkte kunde bidra till rinnigheten. I stället tillsatte jag lite extra lemon curd som ju innehåller både socker och citronsaft. Det blev helt okej. Däremot blev det mycket maräng över, så om man inte har väldigt vida glas tror jag att två äggvitor räcker. Tips: Lite skivade jordgubbar under marängtäcket är inte dumt.
Jennie
2007-06-17