Smörbullar

Baka detta recept på himmelska smörbullar och omfamnas av den oslagbara doften av nybakade bullar i köket. Vårt recept är med en klassisk vetedeg med smak av kardemumma och en fyllning av smör och socker för saftiga och smarriga bullar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
24 st
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3%)
9 dl vetemjöl (9 dl mjöl motsvarar 540 g)
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
Fyllning
175 g rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
Topping
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
00:10:00
01:30:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
9 stKan man göra längder istället?
Maritha
Hej Maritha! Jag har aldrig provat att göra längder med just detta receptet, men jag tänker att det borde fungera fint. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jag har slutat baka vanliga kanelbullar, bakar bara dessa. Mums👍
Märta
Varför ska smöret vara rumstempererat i degen om den ändå ska läggas i kylskåpet för att bli kall?
Henrik
Hej Henrik! Det rumsvarma smöret blandar sig bättre i degen än vad kylskåpskallt hade gjort. Hälsningar Niclas
ICA-köket