Smörbullar

Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
4.8Världens godaste
Smörbullar

Baka detta recept på himmelska smörbullar och omfamnas av den oslagbara doften av nybakade bullar i köket. Vårt recept är med en klassisk vetedeg med smak av kardemumma och en fyllning av smör och socker för saftiga och smarriga bullar. 

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Smörbullar

Ingredienser

24 st
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3%)
9 dl vetemjöl (9 dl mjöl motsvarar 540 g)
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt

Fyllning

175 g rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker

Topping

1 ägg
pärlsocker

Gör så här

00:10:00
01:30:00
01:30:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Vet inte vad jag gjorde för fel men degen blev väldigt hårt efter att jag körde den i assistent gick knappt att rulla

    Susanne

  • Funkar det med mald kardemumma (sån på kryddburk) eller måste man mortla kärnor?

    Moa

  • Tar det 1,5h för degen att bli kall utan att mjölken värms upp? Tycker den var ganska sval redan efter tömt den på bakbordet efter assistenten!

    Lisa

  • Kan man göra längder istället?

    Maritha

    Hej Maritha! Jag har aldrig provat att göra längder med just detta receptet, men jag tänker att det borde fungera fint. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jag har slutat baka vanliga kanelbullar, bakar bara dessa. Mums👍

    Märta

  • Varför ska smöret vara rumstempererat i degen om den ändå ska läggas i kylskåpet för att bli kall?

    Henrik

    Hej Henrik! Det rumsvarma smöret blandar sig bättre i degen än vad kylskåpskallt hade gjort. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Ska mjölken värmas?

    Maritha

    Hej Maritha! I det här receptet värms inte mjölken. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hej Fråga: kan jag dubbla receptet ? Helena

    Helena

    Hej Helena! Det kommer funka fint, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Julia: Du har säkert redan bakat dessa, men jag skulle säga att formar är ett måste. Det finns inget i fyllningen som binder eller håller kvar den. Från andra recept har jag fångat upp att ha 1 msk ströbröd eller okänd mängd maizena i fyllningen som säkert kan hjälpa en del. Jag tycker f ö att dessa blev jättebra, men för mig är de nog lite mer vaniljbullar än den bild jag har av smörbullar.

    Henrik

  • Går dessa att baka utan bullformar likt kanelbullar eller flyter det ut för mycket fyllning då? Köpt alla ingredienser men tänkte inte alls på att köpa bullformar..

    Julia

Näringsvärde per st

Energi864 KJ / 206 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Vetelängd
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saftig kanelbulletårta
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbullar i långpanna
    Betyg 4.4 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vetekrans med äpple och kanel
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnurror
    Betyg 4.7 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelsnäcka
    Betyg 5 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad