Smörbullar
4.8Världens godaste

Baka detta recept på himmelska smörbullar och omfamnas av den oslagbara doften av nybakade bullar i köket. Vårt recept är med en klassisk vetedeg med smak av kardemumma och en fyllning av smör och socker för saftiga och smarriga bullar.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
24 st
25 g färsk jäst
3 dl mjölk (3%)
9 dl vetemjöl (9 dl mjöl motsvarar 540 g)
1 dl strösocker
100 g rumstempererat smör
1/2 msk mortlade kardemummakärnor
1/2 tsk salt
Fyllning
175 g rumstempererat smör
2 msk vaniljsocker
1 dl strösocker
Topping
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
00:10:00
01:30:00
01:30:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett10 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer
12 stVet inte vad jag gjorde för fel men degen blev väldigt hårt efter att jag körde den i assistent gick knappt att rulla
Susanne
Funkar det med mald kardemumma (sån på kryddburk) eller måste man mortla kärnor?
Moa
Tar det 1,5h för degen att bli kall utan att mjölken värms upp? Tycker den var ganska sval redan efter tömt den på bakbordet efter assistenten!
Lisa
Kan man göra längder istället?
Maritha
Hej Maritha! Jag har aldrig provat att göra längder med just detta receptet, men jag tänker att det borde fungera fint. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jag har slutat baka vanliga kanelbullar, bakar bara dessa. Mums👍
Märta
Varför ska smöret vara rumstempererat i degen om den ändå ska läggas i kylskåpet för att bli kall?
Henrik
Hej Henrik! Det rumsvarma smöret blandar sig bättre i degen än vad kylskåpskallt hade gjort. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska mjölken värmas?
Maritha
Hej Maritha! I det här receptet värms inte mjölken. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej Fråga: kan jag dubbla receptet ? Helena
Helena
Hej Helena! Det kommer funka fint, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Julia: Du har säkert redan bakat dessa, men jag skulle säga att formar är ett måste. Det finns inget i fyllningen som binder eller håller kvar den. Från andra recept har jag fångat upp att ha 1 msk ströbröd eller okänd mängd maizena i fyllningen som säkert kan hjälpa en del. Jag tycker f ö att dessa blev jättebra, men för mig är de nog lite mer vaniljbullar än den bild jag har av smörbullar.
Henrik
Går dessa att baka utan bullformar likt kanelbullar eller flyter det ut för mycket fyllning då? Köpt alla ingredienser men tänkte inte alls på att köpa bullformar..
Julia