Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Smokey beans med tomat och lök

Bönsallad av vita-, svarta- eller kidneybönor med tomat och salladslök samt rökig smak av hickory grillsås. God till grillad kryddkorv, till exempel grönsakskorv, med sallad och gräddfil. Enkel vardagsgrill!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna och låt de rinna av. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomatköttet i tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.
  2. Blanda alla ingredienserna med grillsåsen.
  3. Till servering: Servera med grillad grönsakskorv, sallad och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grillsåsen . I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta bönor (svarta, vita eller kidney, à 400 g)
  • 4 tomater
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl grillsås hickory
Till servering
  • grönsakskorv bönor, majs och gul lök
  • sallad
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1619 kJ / 386 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept