Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smetanasill med rödbetor

Sill men ny smak till påskbordet. Skuren sill i härlig mix med finskuren purjolök, riven rödbeta, kapris och smetana. Knäckigt knäckebröd med ost och kokt potatis är gott till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg i purjon. Häll direkt av purjon i ett durkslag och skölj den kall. Lägg sillen i samma durkslag och låt det rinna av ordentligt.
  2. Riv rödbetan grovt på rivjärnet. Blanda rödbeta, purjo, sill och kapris med smetana. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  3. Till servering: Servera med knäckebröd, ost och kokt potatis.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera glutenfritt knäckebröd till.
Gör laktosfri: Välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/4 purjolök
  • salt
  • 1 förp 5-minuterssill (à 420 g), bitad
  • 1 stor kokt rödbeta
  • 2 msk små kapris
  • 1 dl smetana
  • svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd
  • lagrad ost
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 979 kJ / 234 kCal