UNDER 30 MIN | Enkel

Kaviarröra med ägg, rödlök och sill på knäcke

En alldeles underbar enkel men så god röra gör du av ägg, lök, färsk dill och kaviar. Rör ihop och servera på riktigt knaprigt och gott knäckebröd. Toppa med fint skurna sillbitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka äggen.
  2. Skala och finhacka löken. Skär hälften av dillen fint.
  3. Blanda ägg, hackad lök, dill och kaviar. Smaksätt med peppar.
  4. Häll av sillen, gärna i en sil, och skär den i ca 1/2 cm stora bitar.
  5. Fördela kaviarröran på knäckebrödet. Toppa med sillbitar och resterande dill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kaviaren.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Tips

Skär mycket tunna skivor av rödlök på mandolin Lägg rödlöksskivorna i isvatten en stund, så blir de krispigare. Garnera röran med de väl avrunna rödlöksskivorna.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 4 ägg
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka dill
  • 1/2 dl kaviar
  • svartpeppar
  • 1 förp 5-minuterssill hela filéer (à 420 g)
  • knäckebröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 756 kJ / 181 kCal