Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi

4
1
Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi

Hemligheten bakom den här goda potatisrätten är Marilyn, en potatissort med rik smak och krämig konsistens som passar perfekt till smashed potatoes. Den lätt krossade potatisen smaksätts med ett currysmör och gratineras med halloumi och panko så den blir härligt krispig.

Skriv ut
Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna marilyn)
2 tsk
curry
50 g
smör
1 tsk
flytande honung
-
salt
-
svartpeppar
200 g
halloumi
3 msk
panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk
blått vallmofrö

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och halloumi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Susanne

2020-02-29

Sinnessjukt gott! Vi hade i en hackad vitlöksklyfta i smöret och bytte halloumi till fetaost. Men fuska inte med vallmofröna, de var så goda till!

Näringsvärde per portion

Energi 1925 KJ / 459 kCal
Fett 22 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 47 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept