Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Smashed potatoes med curry och hyvlad halloumi

Hemligheten bakom den här goda potatisrätten är Marilyn, en potatissort med rik smak och krämig konsistens som passar perfekt till smashed potatoes. Den lätt krossade potatisen smaksätts med ett currysmör och gratineras med halloumi och panko så den blir härligt krispig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen 20 minuter i saltat vatten.
  3. Fräs curryn i smöret och tillsätt honung. 
  4. Lägg den kokta potatisen på en plåt. Slå på potatisen med knuten hand så att de krossas lätt. Ringla currysmöret över potatisen. Krydda med salt och peppar.
  5. Hyvla halloumin med en osthyvel och fördela skivorna över potatisen. Strö över panko och vallmofrö.
  6. Baka potatisen mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera som tillbehör till t ex kallskuret eller på buffé.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna marilyn)
  • 2 tsk curry
  • 50 g smör
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g halloumiost
  • 3 msk panko (asiatiskt ströbröd)
  • 1 msk blått vallmofrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 1925 kJ / 459 kCal