Smashed potatis med parmesan och brantevikssill

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smashed potatis med parmesan och brantevikssill

Här möts mjukt, sött och salt i en härlig potatisrätt. Smashed potatis är perfekt att servera på ett buffébord. Potatisarna gratineras först med parmesan och toppas därefter med sill, lök, dill och krämig crème fraiche.

Smashed potatis med parmesan och brantevikssill

Ingredienser

6 portioner
600 g  små potatisar (gärna delikatesspotatis)
1 dl  riven parmesan
2 msk  olivolja
salt
peppar
1   liten rödlök
1/2   kruka dill
1 dl  crème fraiche
2   förp Abba brantevikssill (à 265 g)
finrivet skal av 1   citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i sillen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.


Gör så här

Tips

Rätten kan naturligtvis göras på kokta potatisar som du har över i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1344 KJ / 321 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Sill med dill och rödlök
Betyg 4.3 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fräsch basilikasill
Betyg 4.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill på fat
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med vegokorv och vegansk räkröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga