Smålands-Tapas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smålands-Tapas

Gör dina tapas på småländskt vis! Tilltugget innehåller många goda smaker bland annat isterband, dijonsenap och rödbetsspad. Roligt att servera, ljuvlig att äta.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dra skinnet av isterbanden. Mixa/finfördela innehållet i matberedare. Fräs detta i en stekpanna i olja. Lägg över i en skål och blanda med äggulor, senap, rödbetsspad och ev lite salt.
  3. Pensla en folieform ca 15x20 cm, (för 8 st) med flytande smör och rapsolja. Skala och skär potatisen i riktigt tunna skivor, använd matberedarens fina skiva.
  4. Lägg potatisskivor omlott i rader på formens botten. Fördela färsen försiktigt så att den täcker jämnt över potatisskivorna.
  5. Lägg på ett nytt lager potatis och färs. Avsluta med ett lager potatis.
  6. Ställ in i ugnen 25-30 minuter. Ta ut och lägg på en lika stor form med en tyngd. Ställ kallt i minst 3-4 timmar. Förbered hit.
  7. Sätt ugnen på grill, 250°C.
  8. Ta ut formen och skär lätt runt kanten. Vicka upp på skärbräda. Skär i ca 2 cm stora tärningar. Lägg dem på en ugnsplåt. Pensla med flytande smör och rapsolja.
  9. Gratinera i 6-8 minuter till fin färg. Servera med rödbetsbitar och ev persilja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 isterband (2 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 2 äggulor
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 1/2 msk rödbetsspad
  • ev lite salt
  • flytande smör eller rapsolja (till att smörja form)
  • 300 g fast potatis
  • ca 2 inlagda rödbetor
  • ev persilja
Lägg till i inköpslistan