Toast Skagen med hemmagjord majonnäs

610
9
Toast Skagen med hemmagjord majonnäs

Gör en klassisk, förstklassig toast Skagen från grunden. Blanda äggula, senap, vinäger och olja för att få en tjock och fluffig majonnäs där du sedan tillsätter frisk dill, kalla räkor och citron. Fördela på gyllenbruna brödskivor som stekts i smör.

Toast Skagen med hemmagjord majonnäs

Ingredienser

8 portioner
1 kg räkor med skal
1 äggula
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 1/2 dl olja
2 msk vatten
1 knippe dill
1 msk pressad saft av citron
salt
1 krm kajennpeppar
8 skivor skivad formfranska
2 msk smör eller margarin

Till garnering

dillkvistar
1 citron
200 g löjrom

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist:
Lägg färdigköpt skagenröra på rostat bröd och garnera med en klick rom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

610

Kommentarer

Redaktionen

2016-10-04

Hej Lars-Olle! Har det blivit för salt kan man späda med mera majonnäs och räkor. Lycka till! Hälsningar Michelle

Lars-olle

2016-09-28

Blev för salt hur gör jag för att få ner sältan ? Ge mig ett förslag

Christina

2010-09-27

ja de va jättegott!! men är man grön i köket är det väldigt viktigt att veta 1 ägg = 1st äggula fick kasta hela första satsen inte kul !!!

Näringsvärde per portion

Energi 1459 KJ / 349 kCal
Fett 25 g
Salt 26 g
Kolhydrater 15 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden