Toast Skagen med hemmagjord majonnäs

Gör en klassisk, förstklassig toast Skagen från grunden. Blanda äggula, senap, vinäger och olja för att få en tjock och fluffig majonnäs där du sedan tillsätter frisk dill, kalla räkor och citron. Fördela på gyllenbruna brödskivor som stekts i smör.
Samarbete med:
Royal Greenland

Ingredienser
8 portioner
1 kg Royal Greenland räkor med skal
1 äggula
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 1/2 dl olja
2 msk vatten
1 knippe dill
1 msk pressad saft av citron
salt
1 krm kajennpeppar
8 skivor skivad formfranska
2 msk smör eller margarin
Till garnering
dillkvistar
1 citron
200 g löjrom
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist:
Lägg färdigköpt skagenröra på rostat bröd och garnera med en klick rom.
Lägg färdigköpt skagenröra på rostat bröd och garnera med en klick rom.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1459 KJ / 349 kCal
Fett25 g
Salt2.6 g
Kolhydrater15 g
Protein17 g
Kommentarer
Hej Lars-Olle! Har det blivit för salt kan man späda med mera majonnäs och räkor. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-10-04Blev för salt hur gör jag för att få ner sältan ? Ge mig ett förslag
Lars-olle
2016-09-28ja de va jättegott!! men är man grön i köket är det väldigt viktigt att veta 1 ägg = 1st äggula fick kasta hela första satsen inte kul !!!
Christina
2010-09-27