Små smörgåstårtor

Smörgåstårta i portionsformat – lika gulligt som gott och perfekt att baka när det inte är så många som ska smaka. Dessa små smörgåsbakelser fylls med majonnäs, ägg, räkor och dill, för att sedan dekoreras med hyvlad gurka, kallrökt lax och caviar.

Ingredienser
2 portioner
2 ägg
3 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
salt
peppar
2 dl skalade räkor (2 dl motsvarar ca 120 g)
1/2 kruka dill
1 tsk färskpressad citronjuice
8 skivor formfranska
Garnering
1/2 gurka
2 skivor kallrökt lax
2 msk caviar
2 dillkvistar
majonnäs
Gör så här
00:09:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4378 KJ / 1045 kCal
Fett72 g
Salt9.8 g
Kolhydrater62 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stDen var super god kan verkligen rekommendera den. Och jag kommer nog att göra den flera gånger. Även sonen jillade den .Tack för detta recept
Angelique
Fantastiskt goda var ju så längesedan man åt smörgåstårta. Lättlagade och det går snabbt att göra.
Peter
Hmmmm
Jowana