Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Frozen yoghurttoast med hallon, lakritsfudge och choklad

En riktig favorit bland efterrättsmackorna är den här toasten med smält frozen yoghurt-glass och lakritsfudge, toppad med hallon och choklad. Varning för kladd och mersmak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fudgen i skivor och fördela på hälften av bröden. Lägg frozen yoghurt på fudgen och lägg på resten av bröden som lock.
  2. Grilla i mackgrill ca 2 minuter.
  3. Ringla över chokladsåsen, lägg på hallon och riv över chokladen.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri lakritsfudge.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g fudge (gärna lakritsfudge)
  • 8 skivor formfranska
  • 2 dl frozen yoghurt (gärna jordgubb)
  • 1 1/2 dl chokladsås
  • 125 g hallon
  • 50 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1891 kJ / 451 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept