Rårakepizza med rökt lax
Har du provat rårakepizza? Servera råraka i storformat med pepparrotskräm, rökt lax, frisk citron och gräslök som tilltugg! Perfekt på buffébordet eller till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 dl smetana
2 msk finriven pepparrot
1 msk finrivet citronskal
500 g fast potatis
1/2 tsk salt
1 msk majsstärkelse
150 g kallrökt lax
1/2 tunt skivad rödlök
1/2 dl finskuren gräslök
1 msk smör (till stekning)
1 msk olja (till stekning)
svartpeppar
färsk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 322 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g
Kommentarer
Gott och lite ”lyxigt” till vardagen. Lämpar sig dock bättre som förrätt än varmrätt om man är hungrig.
Nina
2023-07-27Nja, jag var inte så imponerad. Dels var den inte speciellt mättande, vi var 4 och gjorde dubbla receptet men åt allt ändå och dels var det ingen wow upplevelse. Inget recept som hamnar som favorit hos oss i alla fall och inget vi kommer göra igen förmodligen.
Per alexander
2023-06-06Var mycket gott och lätt att göra
Anna-lena
2023-05-24