Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Små potatispajer med svamp och ansjovis

Testa att laga till små pajer med potatis, svamp och ansjovis. De små potatispajerna fungerar utmärkt att servera som förrätt eller som små aptitretare på bjudningen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajskal: Hacka samman mjöl och matfett i en bunke. Tillsätt kvarg och vatten och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Ställ dem i kallt.
  3. Fyllning: Skala potatis och lök. Skär potatis och svamp i bitar och hacka löken. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja. Tillsätt potatisen och ansjovisen med lite av spadet och låt det fräsa med några minuter. Krydda med peppar och timjan.
  4. Äggstanning: Vispa ihop ägg och mjölk.
  5. Fyll formarna med potatisblandningen och strö över osten. Häll över äggstanningen.
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  7. Servera pajerna med tomater.

För alla

Innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10 st
Pajskal
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 25 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl kvarg (1 %)
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 250 g kokt potatis
  • 1 liten rödlök
  • 100 g svamp
  • 1 msk olja
  • 1 ask ansjovis (à ca 100 g)
  • peppar
  • 2 msk färsk hackad timjan eller torkad (2 msk färsk hackad timjan motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1/2 dl riven lagrad ost (max 17 %)
Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
Till servering
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 653 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden