Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill
Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 burk ansjovis (à ca 100 g)
1 kruka dill
3 msk crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g
Kommentar
Jättegott! Bytte ut purjon mot schalottenlök. Nästa gång drar jag ner på tiden i ugnen; 40 minuter var alldeles för länge. Serverade vid sidan om sill och potatis som sommarlunch. Så gott det blev!!!
Carola
2024-09-06