Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C. 
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Fräs den i matfettet och smaksätt med salt och peppar.
  3. Ställ 4 låga ugnssäkra glas (för 4 port) eller portionsformar i en liten ugnssäker form.  Fördela purjolöken i glasen.  Knäck ett ägg i varje glas och häll 1 msk grädde över varje ägg. Häll lite vatten i formen och sätt in den mitt i ugnen ca 40 minuter. Äggvitan ska stelna men äggulan ska vara lös.
  4. Häll av ansjovisen och skär den i bitar. Skär halva krukan med dill. Blanda ansjovis, dill och crème fraiche. Smaksätt med peppar och ev. salt.
  5. Lägg ansjovisröran på äggen, garnera med dill.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt grädden med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 burk ansjovis (à ca 100 g)
  • 1 kruka dill
  • 3 msk crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1168 kJ / 279 kCal