Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
4   ägg
4 msk  vispgrädde
1   burk ansjovis (à ca 100 g)
1   kruka dill
3 msk  crème fraiche

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt grädden med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingpanna pikant
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga