Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 burk ansjovis (à ca 100 g)
1 kruka dill
3 msk crème fraiche
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein och ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd smör, grädde och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja. Ersätt grädden med ris-, soja- eller havrebaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g
Kommentarer