Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
1
Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Recept som passar bra till påskmiddagen. Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill gör du av bland annat purjolök, smör, grädde och crème fraiche.

Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill

Ingredienser

4 portioner
1 liten purjolök
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
4 ägg
4 msk vispgrädde
1 burk ansjovis (à ca 100 g)
1 kruka dill
3 msk crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Bytte ut purjon mot schalottenlök. Nästa gång drar jag ner på tiden i ugnen; 40 minuter var alldeles för länge. Serverade vid sidan om sill och potatis som sommarlunch. Så gott det blev!!!

Carola

2024-09-06

Näringsvärde per portion

Energi1168 KJ / 279 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater5.8 g
Protein11.1 g

Testa liknande recept

Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krossad aspargespotatis med ansjovis och gräddfil
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskgratäng med ansjovis och dill
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med syrlig potatissallad
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga