Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Färska morgonbröd

Välsmakande färska morgonbröd att bjuda familjen på. Lättbakade bullar som innehåller både linfrön och fiberhavregryn. Servera gärna varma med blåbärssmoothie.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av den kalla vätskan och tillsätt sedan resten. Rör ner kvarg, salt, linfrö och fiberhavregryn. Arbeta ner vetemjölet men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resterande mjöl. Forma degen till en rulle och skär i bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck dem med bakduk. Ställ plåten i kylskåp över natten.
  3. Sätt ugnen på 250°C. Ta ut bullarna och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen värms. Strö lite mjöl eller fiberhavregryn på bullarna.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.
  5. Låt dem svalna på ett galler.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10 bullar
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl vatten eller mjölk
  • 1 dl kvarg (1 %)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 6 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?