Färska morgonbröd

67
15
Färska morgonbröd

Välsmakande färska morgonbröd att bjuda familjen på. Lättbakade bullar som innehåller både linfrön och fiberhavregryn. Servera gärna varma med blåbärssmoothie.

Färska morgonbröd

Ingredienser

10 bullar
25 g färsk jäst
3 dl vatten eller mjölk
1 dl kvarg (1 %)
1 tsk salt
1/2 dl hela linfrön
2 dl fiberhavregryn
6 dl vetemjöl

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Lena

2020-12-31

Kan man byta ut kvargen mot något annat?

Linda

2020-08-31

Hej, hur länge ska bullarna jäsa om man vill grädda dem i ugnen direkt efter bakning?

Redaktionen ICAse

2020-09-15

Hej Linda! Ursäkta sent svar! De ska jäsa till dubbel storlek, det kan ta ca 60-90 minuter i rumstemperatur. Men håll koll på bullarna att de inte blir överjästa (platta). Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Mona

2018-12-05

Jättegoda. Toppen.