Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Snabbt majsbröd

Sugen på bröd till soppan? Gör då dessa goda, snabba majsbröd med innehåll av bland annat paprika, majs och kvarg. Strö över mozzarellaost på ditt utbakade, äggpenslade bröd och grädda tills de har fin färg. Servera det saftiga majsbrödet varmt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kärna ur och skär paprikan i fina tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Låt majsen rinna av.
  3. Blanda alla ingredienser, utom ägget och mozzarellaosten, till en deg. Rör inte längre än nödvändigt. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och pudra lite vetemjöl ovanpå.
  4. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta. Ta/stick ut bullar med ett mått, ca 7 cm i diamter, eller skär ut bullar med en kniv. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över riven mozzarellaost. Grädda i ca 15 minuter så att bullarna blir ljusbruna. Servera varma till soppa.

Ingredienser

Portioner: 30 bullar
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten rödlök
  • 1 burk majskorn (à ca 340 g)
  • 1 burk kvarg gourmet (à ca 250 g)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm socker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 20 g bakpulver (20 g motsvarar ca 4 tsk)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 25 g vetegroddar (25 g groddar motsvarar ca 6 msk)
  • 425 g vetemjöl (425 g motsvarar ca 7 dl)
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl olivolja
  • 1 ägg
  • 125 g riven mozzarellaost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer