Apelsin- och vallmokaka

31
1
Apelsin- och vallmokaka

Recept på smaskig apelsin- och vallmokaka att servera som efterrätt. Kakan gör du med bland annat vallmofrön, brun farin, ägg, apelsin och fil. Servera med en syrlig apelsinkräm av kvarg, honung och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998

Apelsin- och vallmokaka

Ingredienser

1 kaka
3/4 dl blått vallmofrö
250 g smör
3 dl brun farin
3 ägg
1 dl pressad apelsin
1 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
finrivet skal av 1 apelsin
5 dl vetemjöl

Apelsinkräm

250 g kvarg gourmet
1 dl flytande honung
finrivet skal av 1/2 apelsin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentar

Peter

2006-02-17

Kompakt kaka som räcker till många. Trots allt det söta så gör apelsinsmaken och kesellan att den känns fräsch och god.