Apelsin- och vallmokaka
Recept på smaskig apelsin- och vallmokaka att servera som efterrätt. Kakan gör du med bland annat vallmofrön, brun farin, ägg, apelsin och fil. Servera med en syrlig apelsinkräm av kvarg, honung och apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
1 kaka
3/4 dl blått vallmofrö
250 g smör
3 dl brun farin
3 ägg
1 dl pressad apelsin
1 dl lättfil
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
finrivet skal av 1 apelsin
5 dl vetemjöl
Apelsinkräm
250 g kvarg gourmet
1 dl flytande honung
finrivet skal av 1/2 apelsin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kompakt kaka som räcker till många. Trots allt det söta så gör apelsinsmaken och kesellan att den känns fräsch och god.
Peter
2006-02-17