Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter
Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
grovkrossat salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
bröd till servering
Vichymorötter
600 g morötter
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 nypa socker
1 dl flaska vichyvatten
1 kruka persilja
Kesellasås
200 g kvarg gourmet
5 marinerade soltorkad tomat
10 gröna oliver med pimento
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.
Christina
2014-01-25Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.
Per-a
2007-04-11Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!
Cecilia
2006-10-07