Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

12
3
Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
grovkrossat salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
bröd till servering

Vichymorötter

600 g morötter
2 msk smör
salt och svartpeppar
1 nypa socker
1 dl flaska vichyvatten
1 kruka persilja

Kesellasås

200 g kvarg gourmet
5 marinerade soltorkad tomat
10 gröna oliver med pimento
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Christina

2014-01-25

Kanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.

Per-a

2007-04-11

Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.

Cecilia

2006-10-07

Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!