Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
3
Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Ingredienser

4 portioner
600 g  fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
grovkrossat salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk  smör
bröd till servering

Vichymorötter

600 g  morötter
2 msk  smör
salt och svartpeppar
1   nypa socker
1 dl  flaska vichyvatten
1   kruka persilja

Kesellasås

200 g  kvarg gourmet
5   marinerade soltorkad tomat
10   gröna oliver med pimento
salt och svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.

Christina

2014-01-25

Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.

Per-a

2007-04-11

Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!

Cecilia

2006-10-07

Testa liknande recept

Jills laxmoussetoast
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurs- och potatisgalette
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paprikaägg
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Örtkryddad fläskfilé med rostad rotselleri
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt skinkschnitzel med champinjon och lökfocaccia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga