Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
3
Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Ingredienser

4 portioner
600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
grovkrossat salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
bröd till servering

Vichymorötter

600 g morötter
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 nypa socker
1 dl flaska vichyvatten
1 kruka persilja

Kesellasås

200 g kvarg gourmet
5 marinerade soltorkad tomat
10 gröna oliver med pimento
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.

Christina

2014-01-25

Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.

Per-a

2007-04-11

Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!

Cecilia

2006-10-07

Testa liknande recept

Chokladmousse med kvarg och vit choklad
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkagrisdröm
Betyg 3.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Små laxägg
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabbt majsbröd
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fruktbruschetta med limekvarg
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga