Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Salta fläskfilén och rulla den sedan i grovkrossad peppar. Bryn köttet runt om i en het stekpanna med smör. Ställ sedan in pannan i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Morötter: Skala och tvätta morötterna. Skiva dem tunt med kniv eller på rivjärn.
  4. Smält smöret i en 2-3 liters kastrull (för 4 port). Lägg ner morötterna och låt dem fräsa i ett par minuter i smöret. Krydda med salt och peppar och socker.
  5. Häll på vichyvatten och låt morötterna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.
  6. Finhacka persiljan och rör ner hälften av den i morötterna.
  7. Sås: Finhacka soltorkade tomater och oliver. Blanda detta med kvarg, resterande persilja och smaka av med salt och peppar.
  8. Fördela morötterna på tallrikar. Skiva fläskfilén och lägg ovanpå. Toppa med en rejäl klick av kvargblandningen. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
  • grovkrossat salt
  • grovkrossad svartpeppar
  • 1 msk smör
  • bröd till servering
Vichymorötter
  • 600 g morötter
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 1 dl flaska vichyvatten
  • 1 kruka persilja
Kesellasås
  • 200 g kvarg gourmet
  • 5 marinerade soltorkad tomat
  • 10 gröna oliver med pimento
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer