Pepparstekt fläskfilé med vichymorötter

Helstekt fläskfilé blir spännande ackompanjerad av morötter som slungats i smör och persilja och kokats mjuka i vichyvatten. Toppa med kvarg som smaksatts av soltorkade tomater och gröna oliver och du har en riktig festmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé (putsad och fri från senor och hinnor)
grovkrossat salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk smör
bröd till servering
Vichymorötter
600 g morötter
2 msk smör
salt
svartpeppar
1 nypa socker
1 dl flaska vichyvatten
1 kruka persilja
Kesellasås
200 g kvarg gourmet
5 marinerade soltorkad tomat
10 gröna oliver med pimento
salt
svartpeppar
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanongott! Serverades hos oss med potatisgratäng. Nästa gång byter jag kvarg mot creme fraiche dock. Såsen blev god men lite grynig.
Christina
2014-01-25Helt perfekt med ett glas Agramont Crianza till.
Per-a
2007-04-11Alltihop blev smaskig fredagsmat som alla i familjen gillade. Rekommenderas!
Cecilia
2006-10-07