Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Små köttfärsbiffar med oliver och kapris

Som tapas eller ett tillbehör till buffébordet passar dessa små köttfärsbiffar med oliver och kapris alldeles perfekt. Köttfärsbiffarna med sin sälta från oliverna och kaprisen ges även sötma från lök och vitlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oliverna och kaprisen.
  2. Blanda köttfärsen med ägg, salt och peppar. Blanda i vattnet och arbeta ihop till en smidig färs. Tillsätt lök-, oliv- och kaprishack samt persiljan.
  3. Forma färsen till små, platta biffar som läggs på vattensköljd skärbräda.
  4. Stek biffarna i omgångar i matfettet i en stekpanna, ca 5 min per sida.
  5. Servera biffarna varma eller kalla till färskpotatis.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 liten gul lök
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 10 gröna oliver utan kärnor
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 1 dl kapris
  • 800 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 1/2 msk vatten
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?