Äppelkebab
Ett roligt och annorlunda recept på kebab. Smaksätt köttet med äpple, lök samt timjan och servera kebaben varm tillsammans med ris eller klyftpotatis och en krispig sallad. Jättegott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 äpple
500 g köttfärs
2 msk riven lök
1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölken med vatten, Solhavre eller rismjölk. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Tips
Äppelkebaben går bra att steka i förväg och värma vid serveringen.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 6 bufféportioner.
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 6 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi999 KJ / 238 kCal
Kommentar
Minska mängden timjan och ta inte för mycket lök. Annars så blev dom riktigt goda
Alexander
2022-07-30