Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äppelkebab

Ett roligt och annorlunda recept på kebab. Smaksätt köttet med äpple, lök samt timjan och servera kebaben varm tillsammans med ris eller klyftpotatis och en krispig sallad. Jättegott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Grovriv äpplet. Blanda köttfärs, äpple, lök, mjölk, salt, peppar och timjan till en jämn smet.
  2. Forma färsen till avlånga bullar.
  3. Stek dem i smör i en stekpanna runt om i ca 5 minuter.
  4. Servera kebaberna varma eller ljumma.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölken med vatten, Solhavre eller rismjölk. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Tips

Äppelkebaben går bra att steka i förväg och värma vid serveringen.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 6 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 äpple
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk riven lök
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 999 kJ / 238 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer