Äppelkebab

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Äppelkebab

Ett roligt och annorlunda recept på kebab. Smaksätt köttet med äpple, lök samt timjan och servera kebaben varm tillsammans med ris eller klyftpotatis och en krispig sallad. Jättegott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Äppelkebab

Ingredienser

4 portioner
1   äpple
500 g  köttfärs
2 msk  riven lök
1/2 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 tsk  timjan
1 msk  smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt mjölken med vatten, Solhavre eller rismjölk. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Tips

Äppelkebaben går bra att steka i förväg och värma vid serveringen.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även som 6 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Minska mängden timjan och ta inte för mycket lök. Annars så blev dom riktigt goda

Alexander

2022-07-30

Näringsvärde per portion

Energi999 KJ / 238 kCal

Testa liknande recept

Halloumi- och tomatfyllda köttfärsbiffar
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med lök
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färsbiffar med ajvarcrème
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Medelhavsbiffar
Betyg 4.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små köttfärsbiffar med oliver och kapris
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsbiffar med äpple
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga