Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Små kanelsuffléer med rabarberkompott

Dessa underbara små kanelsuffléer äter du tillsammans med en syrlig rabarberkompott. Grädda dina utsökta suffléer och ställ dem på tallrikar innan du garnerar dem och dukar upp med den härliga, kalla rabarberkompotten med citrusmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lag: Skala eventuellt rabarbern. Skölj den och skär i 3 cm lång bitar. Lägg dem i en gryta med apelsinsaft, socker och kanel. Sjud på svag värme ca 5 min. Låt rabarbern kallna i lagen.
  3. Rör yoghurten pösig tillsammans med äggulor och socker. Tillsätt maizenamjöl och kanel. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  4. Fyll små, smorda muffinsformar med smet till 2/3. Ställ formarna i en liten långpanna med vatten. Grädda suffléerna i ca 15 min.
  5. Ta genast ut suffléerna ur formarna och ställ dem på tallrikar. Sikta över florsocker och garnera med citronmeliss. Servera med rabarbern.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kanelstång
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 msk maizenamjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 äggvitor
Lag
  • 300 g rabarber
  • saft av 1 apelsin
  • 1/2 dl socker
Garnering
  • florsocker
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1640 kJ / 390 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden