Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rabarbersoppa med färskostcrostini

Rabarbersoppa med färskostcrostoni är härligt gott och relativt lättlagat. Den ljuvlig och mjuka soppan består av rabarber, stjärnanis och vitt vin och till soppan serveras rostat bröd med en god färskost av kanel och kvarg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarbern i bitar. Koka upp vatten, vin, socker och stjärnanis i en kastrull.
  2. Lägg i rabarbern och låt den knappt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Red ev av med lite potatismjöl utrört i kallt vatten. Låt soppan kallna.
  3. Crostini: Smaksätt kvargn med socker. Låt det stå några minuter så att sockret löser sig.
  4. Bre smör på brödet och dela det på längden. Rosta brödet i ugnen i några minuter - passa noga så att de inte bränns.
  5. Bre kvargn på bröden och dofta över lite kanel. Servera soppan i glas med crostini till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl socker
  • 3 stjärnanis
  • ev 1/2 msk potatismjöl
Crostini
  • 1 msk råsocker
  • smör
  • 4 långa skivor baguette
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 tsk mald kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?