Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt
![Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47277/cf_259/rabarbersoppa_med_flader_och_fryst_yoghurt.jpg)
Spektakulär rabarbersoppa med fläder som ger dig en mysig sommarkänsla. Soppan är söt och har en ljuv arom från fläderblomssaften. Ackompanjerad av den fluffiga frysta yoghurten är soppan en succé.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
![Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47277/cf_259/rabarbersoppa_med_flader_och_fryst_yoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rabarbersoppa
6 dl vatten
2 - 3 msk socker
1 dl outspädd fläderblomssaft
5 dl rabarber i bitar
1 msk potatismjöl
Fryst yoghurt
2 äggulor
1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Servera med mjölkfri eller laktosfri glass.
Gör äggfri: uteslut fryst yoghurt och bjud med vispad grädde eller äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer