Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt

Spektakulär rabarbersoppa med fläder som ger dig en mysig sommarkänsla. Soppan är söt och har en ljuv arom från fläderblomssaften. Ackompanjerad av den fluffiga frysta yoghurten är soppan en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Rabarbersoppa med fläder och fryst yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rabarbersoppa

6 dl  vatten
2 - 3 msk  socker
1 dl  outspädd fläderblomssaft
5 dl  rabarber i bitar
1 msk  potatismjöl

Fryst yoghurt

2   äggulor
1/2 dl  socker
2 msk  ljus sirap
2 dl  vispgrädde
2 dl  matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Servera med mjölkfri eller laktosfri glass.
Gör äggfri: uteslut fryst yoghurt och bjud med vispad grädde eller äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rabarberkompott
Betyg 3.8 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lat rabarberpaj
Betyg 3.2 av 5.
230 personer har röstat
Under 45 min att tillaga