Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Små fyllda chokladmuffins

(86)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Små fyllda chokladmuffins är den perfekta kakan med en härligt krämig botten av kakao, vaniljsocker, ägg, mjöl och naturell yoghurt. Dessa delikata små muffins fylls med vispgrädde och serveras med frukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl mild naturell yoghurt
  • 50 g smält smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner yoghurt och smör.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i smeten.
  4. Klicka smeten i 20 småbrödsformar på en plåt (för 20 muffins). Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt dem kallna.
  5. Fyllning: Vispa grädden. Skär ett litet lock på varje muffins. Klicka i grädden och sätt på locken.
  6. Sikta ev över florsocker. Servera med frukt.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Näringsvärde
Per portion

Energi
340 kJ / 80 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer