Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Matiga muffins

Mumsiga muffins som passar när det är utflyktsdags. Fetaosten gör muffinsen härligt matiga och tranbären ger en syrlig twist. Grahamsmjöl och bara lite olja i degen gör matmuffinsen riktigt nyttiga.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ägg, olivolja och matyoghurt i en skål. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en annan.
  2. Rör i mjölblandningen i äggen. Tillsätt tranbär och fetaost.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225°C, 15–20 minuter.

 

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 2 ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 1/2 dl matyoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl tranbär
  • 100 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare