Salta minimuffins med färskosttopp

26
4
Salta minimuffins med färskosttopp

Ett underbart recept på ett annorlunda och smakrikt tilltugg till festen. För salta minimuffins med färskosttopp behöver du bland annat cashewnötter, mjöl, parmesanost, ägg, yoghurt, kvarg och basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004

Salta minimuffins med färskosttopp

Ingredienser

30 små
100 g grovhackade cashewnötter
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl riven parmesan
1 krm salt
2 ägg
1/2 dl olja
1 dl mild, naturell yoghurt

Färskoströra

1 dl riven parmesan
1 dl kvarg
30 små basilikablad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofri yoghurt och kvarg.Näringsberäkningen är per styck.

Gör så här

Tips

Man kan också grädda och frysa muffins.
Värm dem lätt före serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Ulla

2020-12-07

Goda - men var är sältan! Skulle det varit salta cashewnötter?

Redaktionen ICAse

2020-12-07

Hej Ulla! Vi har lagat dessa med osaltade nötter men det går bra att välja saltade om man vill få mer sälta i dem. Kanske bör du då utesluta det extra saltet eller vänta med att tillsätta det och smaka av om det känns som att smeten behöver mer sälta. Hälsningar Ulrika

Christel

2019-02-20

Hej. Går det att dubblera receptet?

Kajsa

2014-02-20

Spritsa dem, för att underlätta! Själv använde jag vanlig fryspåse, klippte av ett hörn och stängde påsen med plastklipps för att unvika spill =)

Näringsvärde per portion

Energi 334 KJ / 80 kCal
Fett 5 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 6 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden