UNDER 60 MIN | Medel

Salta minimuffins med färskosttopp

Ett underbart recept på ett annorlunda och smakrikt tilltugg till festen. För salta minimuffins med färskosttopp behöver du bland annat cashewnötter, mjöl, parmesanost, ägg, yoghurt, kvarg och basilika.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. En dag före festen: Blanda nötter, mjöl, bakpulver, ost och salt i en bunke.
  2. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Ställ kallt.
  3. 2-3 timmar före servering: Sätt ugnen på 250°C.
  4. Klicka ut smeten i småbrödspappersformar ställda på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Låt dem svalna.
  5. Blanda ost och kvarg. Klicka det på muffinsen och garnera med basilikablad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktsofri yoghurt och kvarg.

Näringsberäkningen är per styck.

Tips

Man kan också grädda och frysa muffins.
Värm dem lätt före serveringen.

Ingredienser

Portioner: 30 små
  • 100 g grovhackade cashewnötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1/2 dl olja
  • 1 dl mild, naturell yoghurt
Färskoströra
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl kvarg
  • 30 små basilikablad

Näringsvärde
Per portion

Energi 334 kJ / 80 kCal