Salta minimuffins med färskosttopp
Ett underbart recept på ett annorlunda och smakrikt tilltugg till festen. För salta minimuffins med färskosttopp behöver du bland annat cashewnötter, mjöl, parmesanost, ägg, yoghurt, kvarg och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2004
Ingredienser
30 små
100 g grovhackade cashewnötter
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl riven parmesan
1 krm salt
2 ägg
1/2 dl olja
1 dl mild, naturell yoghurt
Färskoströra
1 dl riven parmesan
1 dl kvarg
30 små basilikablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per styck.
Energi334 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.21 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g
Kommentarer
Goda - men var är sältan! Skulle det varit salta cashewnötter?
Ulla
2020-12-07Hej Ulla! Vi har lagat dessa med osaltade nötter men det går bra att välja saltade om man vill få mer sälta i dem. Kanske bör du då utesluta det extra saltet eller vänta med att tillsätta det och smaka av om det känns som att smeten behöver mer sälta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-07Hej. Går det att dubblera receptet?
Christel
2019-02-20Spritsa dem, för att underlätta! Själv använde jag vanlig fryspåse, klippte av ett hörn och stängde påsen med plastklipps för att unvika spill =)
Kajsa
2014-02-20