UNDER 45 MIN | Medel

Små filodegspajer med salladslök och oliver

Små frasiga filodegspajer med salladslök, fetaost och oliver är ett mycket gott och matigt drinktilltugg på sommarens fester. Var beredd på att dina gäster kommer att vilja få receptet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Hacka oliverna grovt. Smula fetaosten. Blanda lök, oliver och fetaost med oregano.
  3. Blanda ägg, mjölk, grädde, salt, peppar.
  4. Lägg ett ark filodeg på ett smörgåspapper. Pensla arket med lite olivolja, lägg på nästa platta och pensla igen. Lägg på den sista plattan. Dela arket i 12 lika stora delar. Smörj 12 små ugnssäkra porslinsformar eller en muffinsplåt med 12 hål med lite olja. Lägg ner degen i formarna eller hålen.
  5. Fördela lök- och ostblandningen i filodegsformarna.
  6. Häll äggstanning i filodegsformarna. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i filodegen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost, mjölk och grädde.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 125 g salladslök
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 plattor filodeg
  • 2 msk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1704 kJ / 407 kCal