Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Små bakade potatisar med fyllningar från havet

Små bakade delikatesspotatisar fyllda med godsaker blir fint som ett matigt drinktilltugg eller på en buffé. Vi har fyllt potatisarna med läcker skagenröra, klassikern smetana, rödlök och löjrom eller en lite enklare kaviarfyllning. Välj din egen favorit – varje fyllning räcker till 16 små potatisar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Picka några små hål i skalet på potatisarna. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in dem mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills de är mjuka. 
  3. Skär en skåra i potatisarna, tryck till på båda sidorna av potatisarna så att de öppnas. Fyll med valfri fyllning.
  4. Fyllning 1: Använd färdig skagenröra eller gör egen Skagenröra och garnera med dillvippor.
  5. Fyllning 2: Skala och skär rödlöken i fina strimlor. Fyll potatisen med smetana, toppa med löjrom och avsluta med strimlad rödlök. 
  6. Fyllning 3: Vispa crème fraichen. Fyll potatisarna med kaviar och toppa med crème fraiche och garnera med hackad gräslök. 
  7. Servera som tilltugg eller på en buffé.

För alla

Kontrollera noga innehållet i skagenröran.
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smetana och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per potatis med skagenröra.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 16 små potatisar (gärna delikatesspotatis)
Fyllning 1
  • 6 msk skagenröra (vill du göra egen se länk i steg 4)
  • dillvippor
Fyllning 2
  • 1/2 rödlök
  • 6 msk smetana
  • 50 g löjrom
Fyllning 3
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk kaviar
  • 2 msk hackad gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 209 kJ / 50 kCal