Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

13
1
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Ingredienser

12 portioner
12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsaternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Liselotte

2018-12-27

Man ser inte den fina bilden, receptet ligger över den.

Redaktionen ICAse

2018-12-28

Hej Liselotte! Ber om ursäkt för det. Har nu tagit bort den stora bilden som blev ofördelaktig på detta recept. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 385 KJ / 93 kCal
Fett 3 g
Salt 0.75 g
Kolhydrater 14 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden