Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
4
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Ingredienser

12 portioner
12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk salt
25 g smör
80 g löj- eller stenbitsrom
1/2 dl gräddfil
2 msk finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

super gott prova gärna himla gott

Jenny

2024-05-24

Riktigt gott och👏👏👏

Milena

2024-01-01

Riktigt, riktigt gott! Ta gärna ut potatisen efter 20 min, häll smöret som är i botten över potatisarna igen och in i ugnen ytterligare 5 min.

Anna

2023-12-31

Näringsvärde per portion

Energi385 KJ / 93 kCal
Fett3 g
Salt0.75 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.6 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Romdipp med chips
Betyg 4.7 av 5.
74 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Midsommarplättar med sikrom och syrad lök
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Langos med vitlökssås
Betyg 4.1 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skärgårdssill med stenbitsrom och dill
Betyg 4.2 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga