Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
1
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Ingredienser

12 portioner
12   små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
1/2 tsk  salt
25 g  smör
80 g  löj- eller stenbitsrom
1/2 dl  gräddfil
2 msk  finskuren gräslök
dillvippor (till garnering)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsaternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Man ser inte den fina bilden, receptet ligger över den.

Liselotte

2018-12-27

Hej Liselotte! Ber om ursäkt för det. Har nu tagit bort den stora bilden som blev ofördelaktig på detta recept. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-28

Näringsvärde per portion

Energi385 KJ / 93 kCal
Fett3 g
Salt0.75 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Krustad med mandelpotatis och Västerbotten
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med avokado och ädelost
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små bakade potatisar med fyllningar från havet
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Langos med vitlökssås
Betyg 4.1 av 5.
116 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löjromspizza
Betyg 4.6 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nubberöra à la Lascha
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 15 min att tillaga