Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

Löjrom är nästan ett måste på nyår, men det går såklart lika bra med stenbitsrom. Här toppas krispiga små minihasselbackspotatisar på lyxigaste vis med gräddfil, rom och gräslök. Perfekta små munbitar till förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala potatisarna. Skiva dem fint men inte hela vägen igenom. 
  3. Ställ potatisarna i en smord ugns- säker form. Krydda med salt och hyvla över smöret. 
  4. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills potatisarna är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Låt svalna något. 
  5. Vid servering: Toppa potatisarna med rom, gräddfil, gräslök och dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsaternativ.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 12 små potatisar (t ex. ratte eller delikatesspotatis)
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g smör
  • 80 g löj- eller stenbitsrom
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk finskuren gräslök
  • dillvippor (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 385 kJ / 93 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept