Krustad med mandelpotatis och Västerbotten | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krustad med mandelpotatis och Västerbotten

Ett mumsigt inslag som passar bra som mingeltilltugg till välkomstdrinken. De färdigköpta krustaderna fyller du enkelt med mandelpotatisblandningen smaksatt med Västerbottensost. Toppa med stenbitsrom och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen. Pressa potatisen genom en potatispress.
  2. Blanda i ost, smör och grädde. Rör ihop till en jämn kräm. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela krämen i krustaderna. Toppa med stenbitsrom och dillvippor.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg men kontrollera innehållet i krustaderna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g mandelpotatis
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 paket minikrustader (à 50 g)
  • 1 burk stenbitsrom (à 75 g)
  • dillvippa till garnering
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan