Cocktailtårta

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Cocktailtårta

Cocktailtårtan är faktiskt en föregångare till nutidens smörgåstårta, och den serverades på 30-talets hippa cocktailpartyn. Grundprincipen är densamma, olika fyllningar med till exempel ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor i lager. Men istället för bröd så är denna gjord på gräddade pajbottnar.

Cocktailtårta

Ingredienser

12 bufféportioner

Pajbottnar

7 dl  vetemjöl (à 420 g)
250 g  smör
1/2 dl  vatten

Ansjovisfyllning

1   ask ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2   rödlök
100 g  rumstempererat smör

Ädelostfyllning

140 g  ädelost
1 dl  majonnäs

Garnering

1   förp handskalade stora räkor (à 200 g)
1   citron
2 dl  majonnäs
150 g  svart caviar
plockad dill

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2219 KJ / 531 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Petit choux med ostfyllning
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Slottsstek
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.4 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga