Cocktailtårta

5
0
Cocktailtårta

Cocktailtårtan är faktiskt en föregångare till nutidens smörgåstårta, och den serverades på 30-talets hippa cocktailpartyn. Grundprincipen är densamma, olika fyllningar med till exempel ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor i lager. Men istället för bröd så är denna gjord på gräddade pajbottnar.

Cocktailtårta

Ingredienser

12 bufféportioner

Pajbottnar

7 dl vetemjöl (à 420 g)
250 g smör
1/2 dl vatten

Ansjovisfyllning

1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 rödlök
100 g rumstempererat smör

Ädelostfyllning

140 g ädelost
1 dl majonnäs

Garnering

1 förp handskalade stora räkor (à 200 g)
1 citron
2 dl majonnäs
150 g svart caviar
plockad dill

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: byt ut majonnäsen mot äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2219 KJ / 531 kCal
Fett 42 g
Salt 2.21 g
Kolhydrater 28 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden