Cocktailtårta
Cocktailtårtan är faktiskt en föregångare till nutidens smörgåstårta, och den serverades på 30-talets hippa cocktailpartyn. Grundprincipen är densamma, olika fyllningar med till exempel ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor i lager. Men istället för bröd så är denna gjord på gräddade pajbottnar.
Ingredienser
12 bufféportioner
Pajbottnar
7 dl vetemjöl (à 420 g)
250 g smör
1/2 dl vatten
Ansjovisfyllning
1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 rödlök
100 g rumstempererat smör
Ädelostfyllning
140 g ädelost
1 dl majonnäs
Garnering
1 förp handskalade stora räkor (à 200 g)
1 citron
2 dl majonnäs
150 g svart caviar
plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2219 KJ / 531 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g
Kommentarer