Cocktailtårta

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Cocktailtårta

Cocktailtårtan är faktiskt en föregångare till nutidens smörgåstårta, och den serverades på 30-talets hippa cocktailpartyn. Grundprincipen är densamma, olika fyllningar med till exempel ädelost, majonnäs, ansjovis och räkor i lager. Men istället för bröd så är denna gjord på gräddade pajbottnar.

Cocktailtårta

Ingredienser

12 bufféportioner

Pajbottnar

7 dl vetemjöl (à 420 g)
250 g smör
1/2 dl vatten

Ansjovisfyllning

1 ask ansjovisfiléer (à 100 g)
1/2 rödlök
100 g rumstempererat smör

Ädelostfyllning

140 g ädelost
1 dl majonnäs

Garnering

1 förp handskalade stora räkor (à 200 g)
1 citron
2 dl majonnäs
150 g svart caviar
plockad dill

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi2219 KJ / 531 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater28 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Petit choux med ostfyllning
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Slottsstek
Betyg 4.1 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Wok
Betyg 4.1 av 5.127 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad