Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sliders med picklad rödlök och majs

Sliders är minihamburgare som passar små munnar men också alldeles lagom som tilltugg på buffén. Sötsyrlig picklad rödlök och en majsröra med lite chilisting är matchande toppingar till burgarna och passar lika bra till stora som små hamburgare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad lök: Skala, dela och skiva lökarna.
  2. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen.
  3. Majsröra: Häll av majsen och rosta i oljan i en stekpanna och låt svalna. Dela kärna ur och hacka chilin. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa avokadon och blanda ned majsen och chilin, smaka av med salt. 
  4. Burgare: Grilla eller stek burgarna, krydda med salt och peppar.
  5. Rosta gärna bröden och servera burgarna med sallad, tomat, picklad lök och majsröran.

För alla

Kontrollera noga innehållet i hamburgerbrödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.

Ingredienser

Portioner: 8 st
Picklad lök
  • 2 rödlökar
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
Majsröra
  • 150 g majskorn
  • 1 msk olja
  • 1 röd chili
  • 1 avokado
Burgare
  • 8 sliders (minihamburgare)
  • salt och peppar
  • 8 sliderbröd (minihamburgerbröd)
Till servering
  • sallad
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1578 kJ / 377 kCal